fbpx

Az alapruhatár öltönyei

Minden férfinak szüksége van alapruhatárra ahhoz, hogy alkalomhoz illő öltözetben bárhová elmehessen. Aki azt hiszi, hogy semmi szüksége öltönyre, az téved, hiszen bármikor adódhat egy alkalom, egy váratlan meghívás. Az alapruhatár egyszerű, könnyen párosítható, összehangolt színekből áll, így mindig biztosra veheti, hogy megfelel az öltözködési szabályoknak.

Modern öltönyök

Manapság egyre kevesebb férfi rajong a hagyományosnak számító sötétkék, szürke, vagy hajszálcsíkos öltönyökért. Inkább az olívazöld, vagy a barna színű, divatos kelmékből szabott, új irányokat követő darabok nyerik el tetszésüket. A kordbársony, vászon vagy pamutbársony öltönyökről tudni kell, hogy kevésbé elegáns darabok, ezért üzleti tárgyalásokra nem ajánlottak. Viseljük helyette munkaidőn kívül, társasági összejövetelekre, pólóval, pulóverrel, esetleg pólóinggel tehetjük teljessé ezt a viseletet.

Tengerészkék öltöny

A legjobban kihasználható öltöny, mivel gyakorlatilag minden férfinak jól áll, és szinte mindenféle inggel, nyakkendővel viselhető, ezért aztán szerte a világon igen népszerű viseletnek számít. Megtalálható mind az „angolos” mind az „olaszos” stílusú ruhákat viselők gardróbjában. Sőt a zakóhoz, vagy nadrághoz külön is könnyű öltözni (pl. tengerészkék zakóhoz farmer és fehér póló igazán jó választás). Ha az ön szekrényében csak egy öltönynek van helye, akkor mindenképpen ezt a darabot ajánljuk!

Szürke öltöny

Erről az öltönyszínről az emberek többségének az üzletemberek jutnak eszébe. Ha nem variálják például egy színes, mintás nyakkendővel vagy egyéb kiegészítővel, viselője egyhangú ember benyomását keltheti. A szürke öltöny zakóját és nadrágját már nehezebb külön használni, de a feketével vagy fehérrel való kombináció jó megoldás lehet.

Csíkos öltöny

A hajszálcsíkos öltöny képéhez a nagyvárosi üzletember képe társul. A függőleges csíkozás mindig magasabbnak láttatja az alacsony, zömök embert, azaz karcsúsít. Ma a divattervezők egyre többször használnak ilyen mintájú szövetet. A csíkos öltöny, fehér pólóval jó választás pl. baráti összejövetelekre, de a csíkos ing, csíkos öltöny kombinációt mindenképp kerülje!

en_GBEnglish (UK)