fbpx

Vőlegény kiegészítő: Öv, nadrágtartó

Az öv nem csupán azt a funkciót szolgálja, hogy megtartsa a nadrágot, hanem hozzájárul stílusos megjelenésünkhöz, illetve ha gondosan választjuk meg, akkor kifejezhetjük vele egyéniségünket is.

Öv vagy nadrágtartó?

Különleges alkalmakra, mint amilyen az esküvő is, érdemes egy letisztult stílusú, minőségi bőr övet beszerezni, amelyet természetesen később is viselhetünk majd. Hogy teljes legyen az összhang, a cipővel harmonizáló színű darabot válasszunk, és kerüljük az óriási csatokat, illetve a feltűnő díszítéseket. Az íratlan szabály szerint az ideális vastagság kb. 2,5-3,5 cm, színek tekintetében pedig a legcélszerűbb barna és fekete.

Az öv méretét általában centiméterben vagy inch-ben (kb. 1,5 cm.) adják meg. Ez a méret a nadrágszíj övcsat felőli kezdete és a középső lyuk közötti távolságot jelenti.

Divatosnak számítanak manapság a diszkrét rövid láncos díszítések, amelyek az öv szíj részén helyezkednek el, illetve a gravírozott övcsatok, amelyek a Nagy Napon viselt karórához és/vagy mandzsetta gombokhoz is passzolnak.

Tipp: Ha nem szereti az öveket és a nadrág anélkül is tökéletesen áll Önnek, akkor nem muszáj feltétlenül övet vagy nadrágtartót viselnie!

A nadrágtartó egy remek alternatívát jelenthet azok számára, akik nem kedvelik az öveket. A legfontosabb szabály: vagy öv, vagy nadrágtartó, a kettő együtt nem működik! Nadrágtartók között két verziót különböztetünk meg: nadrágra csíptethető és gombolható variáció. Nem csak mellény vagy zakó alá tökéletes: a vintage, rusztikus, vagy bohém stílusú, elegáns esküvőkön jól mutathat önmagában, az ing felett is.

en_GBEnglish (UK)