fbpx

Üzleti öltöny barna kivitelben

Fekete, sötétkék, acélkék, szürke. Egyszínű, mintás. Az üzleti élet meghatározó karakterei, amikor öltönyökre gondolunk. Manapság azonban egyre több üzletember szeretne kilépni ebből a színvilágból, de szigorúan ügyelve arra, hogy megjelenésében az üzleti elegancia ne szenvedjen csorbát.

Erre az esetre ideális választás lehet a sötétbarna „hideg” árnyalatai, amikor az alapszínben a fekete, a szürke karaktere keveredik, egyfajta acélos tónust kölcsönözve az alapvetően meleg barna színnek. A szövet ennek megfelelően sűrűn szövött, sima gyapjú legyen (fresco, twill).

Ha ragaszkodunk az üzleti megjelenéshez, a csokoládébarna az a határvonal, ami még elfogadható, a megfelelő kiegészítőkkel és cipővel együtt.

Az ennél világosabb árnyalatok már elveszítik üzleties jellegüket, az angol hagyomány ezt már „country attire”-nek hívja szemben a „city suit” szigorú megjelenésével. Ez persze nem jelenti azt, hogy ezek az öltönyök ne lennének „teljes értékűek” vagy ízlésesek, csak más funkciót szolgálnak.

Ha a praktikum oldaláról nézzük, a barna öltöny egyik nagy előnye, hogy gyakorlatilag majdnem minden színű kiegészítőhöz jól illik. Legyen szó kék, zöld, bordó, sárga nyakkendőről, mindegyikhez található egy jól illő barna öltöny.

Érdekességként még megemlíthető, hogy a barna öltöny egyik nagy híve Ronald Reagan, amerikai elnök volt.

en_GBEnglish (UK)