fbpx

Nyári ingviselési kódex

Az ing örök klasszikus, a stílusos megjelenés igazi alapdarabja. Mindig férfias és sármos megjelenést biztosít. Azonban, ha nem a megfelelő darabot viseljük, az nagyon sokat ronthat a megjelenésünkön – ehhez pedig több tényezőt is érdemes figyelembe vennünk. Íme az inghordás aranyszabályai, hogy Önnek már csak viselnie kelljen a tökéletes darabot!

Nyáron a pamut ingek mellett a lenvászon darabok is népszerűek. A lenvászon egy alapvetően merevebb, természetes anyag, ezért általában bővebb fazonokban elérhető és természeténél fogva gyűrődik is kissé.

2017-ben két alapvető férfiing-trendet figyelhetünk meg: nagyon népszerű a letisztult (mind színben, formában és mintákban), illetve a test vonalát követő darabok. Kerüljük a bővebb fazonú, “logósabb” darabokat. Az idei évben már nem divat sem a tropical minta, sem pedig a túlszofisztikált (pl. dupla gallérú) ingfajta.

Tanácsok inghordáshoz

  1. A nagyobb hassal rendelkező uraknak betűrve ajánlott hordani az inget, mert a kitűrve lógott ing előnytelen számukra.
  2. Az ing vállvarrása pontosan a vállcsont környékén legyen: ne beljebb és túl se lógjon.
  3. Ha kitűrve visel egy inget, figyeljen arra, hogy ne lógjon lejjebb az ülepénél, mivel a felsőteset aránytalanul növeli, a lábakat pedig aránytalanul kisebbíti.
  4. Az ingekkel alapvetően a vállakat hangsúlyozzuk, ezért olyan inget érdemes válasszon, mely nem bő derékvonalon.

Ingviselési aranyszabályok

Érdemes a rövid ujjú helyett felhajtott, hosszú ujjú inget hordani. Számtalanszor bebizonyosodott, hogy a hölgyek is ezt preferálják. 🙂

Ha legomboló gallérú inget visel, gombolja is le a gallért.

Kövesse a teste vonalát az ing szabása

Apró mintákat, finom csíkokat nyugodtan megengedhet magának, főleg, ha egy kis Olaszos stílust szeretne becsempészni megjelenésébe.

A rikító színű ingek már kimentek a divatból, érdemes kerülni őket.

A legstílusosabb ing a zseb nélküli ing; ha zseb kell, akkor használja az öltöny zsebét.

Nagy hőségben érdemes megfontolni a pólót vagy ujjatlan viselését az ing alaltt: felfogja az izzadást és sokkal kényelmesebb inget viselni úgy, hogy nem tapad folyamatosan a bőrünkre.

Nagyon sokan ellene vannak a rövid ujjú ingnek. Ha mindenáron rövidujjút szeretnénk viselni, válasszuk a könnyű, sármos, sportos és mégis elegáns, galléros (ing)pólókat! Bár tárgyalásra nem alkalmas, tökéletes nyári inghelyettesítő lehet.

hu_HUMagyar