fbpx

A nyári férfiruházat legkényelmesebb anyaga: a lenvászon

A lenvászonból készült ruhadarabok, mint pl. a len zakó kényelmesek, szellősek, ezért a nyári kánikulában kellemes viseletet biztosítanak az urak számára.

A vászonszövet egy strapabíró anyag. A pamutnál valamivel keményebb tapintású és kevésbé rugalmas, ugyanakkor a bőrön hűvös érzetet kelt, ezért nyári viseletre különösen alkalmas. Egy másik igen előnyös tulajdonsága, hogy anti-allergén.

A lenvásznat önmagában is felhasználják ruhakészítésre, de a 100% len mellett vannak pamuttal és műszállal kevert szövetek is, melyek megőrzik a lenvászon előnyös tulajdonságait, de nagyobb rugalmasságot, puhaságot kölcsönöznek a lennek, emellett kevésbé gyűrődnek.

Számos férfiruha készül 100 % lenvászonból, vagy lenvászon alapanyagú szövetekből. Legjellemzőbb lenvászon ruhadarabok a nyári ingek, nadrágok, zakók, és öltönyök.

Nézzük meg hogy a lenvászon viselésének milyen szabályai vannak, amit jó, ha betartunk:

A lenvászon könnyen vasalható, ugyanakkor könnyen is gyűrődik. Vegyük figyelembe, hogy a lenvászonból készült férfi ruházat lezser stílusú, nem baj, ha itt-ott gyűrött. Azért viselés előtt érdemes átvasalni, hogy a formáját megőrizze.
A lenvászon ruhadarabokhoz, hacsak nem nyári öltönyről van szó, jobban mutatnak a sportosabb nyári lábbelik, mint az elegáns bőrcipők.
A lenvászon jól kombinálható farmerrel, pamutvászonnal és minden természetes anyagból készült ruhaneművel.
A lenvászon ingeket, zakókat és nadrágokat vállfán tároljuk, mert ha összehajtogatjuk, számtalan hajtásélet kell majd kivasalnunk.

hu_HUMagyar