fbpx

Vintage esküvői öltöny

Évek óta egyre több ifjú pár dönt vintage stílusú esküvő rendezése mellett. És hogy ez mit is jelent az esküvő tekintetében? Most mindent megtudhat arról, milyen egy vintage esküvői szett!

A vintage stílus az 1920-as évek Amerikáját idézi. A ruhák réginek tűnnek, az öltönyöket a világos szín – főleg a pasztell -, illetve a kockás minta jellemzi. Hódítanak a mellények, a csokornyakkendők, a kalapok, a konyak bőr cipők és a hozzáillő hózentrágerek.

Amennyiben a vőlegény szívesen visel kockás vagy apró mintás esküvői öltönyt, annál jobb és látványosabb a vintage hatás! Ha az esküvői öltöny kockás, akkor a kiegészítőket érdemes egyszínűben választani.

Ha a vőlegény inkább sötétebb anyagú, klasszikusabb esküvői öltönyt szeretne, akkor a kiegészítők lehetnek vintage stílusúak vagy akár mintásak.

Az esküvői öltöny kiegészítői a mellény, a nyakkendő és a díszzsebkendő. Ebben a korszakban az urak nyakkendő helyett csokornyakkendőt viseltek. Szintén nagyon divatos volt az esküvői öltönyhöz hózentrágert viselni. Nem csak a vőlegény esküvői öltönyét, de a vőlegényt kísérő férfiak öltözetét is feldobja egy kockás csokornyakkendő.

sk_SKSlovenčina