fbpx

Évzáró öltöny etikett

Az év végéhez közeledve egyre több levél érkezik üzleti parnerektől, amelyben meghívnak a decemberi „évzáró” rendezvényükre…

Ezek többnyire formális, ünnepélyes, de ritkán „black tie” események. Legyinthetnénk, hogy, ja, ez minden évben így van, úgy is mindig öltönyben vagyok, majd munka után átmegyek.

Van azonban néhány apróság, ami megkülönbözteti ezeket az eseményeket a mindennapos öltönyviselési „szokásainktól”. Az üzleti életben hordott öltönyök még a szigorúbb szabályok szerint sem egyeznek meg egy decemberi ünnepi eseményre elvárt öltözékkel, nem beszélve arról a trendről, hogy ma már sokan egyre lazábban hordják az öltönyt, gondoljunk csak a nyakkendőre (pontosabban annak hiányára).

Elég néhány apróságot betartanunk, hogy öltözetünkkel tényleg megtiszteljük az adott eseményt. Ebben az esetben gondoljunk inkább „angolos” fejjel az eleganciára, mint „olaszosan”.

Bézs öltönyA világos öltöny, a barna bőrkiegészítők, a nyakkendő-nélküliség most nem jó „megoldások”.

A csíkos ing vagy öltöny, ami az üzleti életben teljesen temészetes, erre az alkalomra szintén nem ideális választás. Már messziről kiáltják, hogy az irodából jöttem át.

És ha már az ingnél tartunk: a fehér az alkalmi viselet színe. Ha egy mód van rá, egy egyszínű fehér inget vegyünk fel. Még ha nem is túl konzervatív nyakkendőt választunk hozzá.

de_DEDeutsch