fbpx

Milyen öltönyt vegyünk fel nyáron?

A magas hőmérséklet új öltözködési szokásokat kíván meg az öltönyök viselőitől. Ebben a bejegyzésben arról olvashat, hogy mely anyagok és színek ajánlottak a legmelegebb évszakra, ha hivatalos eseményen kell megjelennünk.

Kényelem és természetes anyag

A forró hónapok látszólagos kompromisszumra kényszerítik az elegancia kedvelőit, aggodalomra azonban semmi ok, egy üzleti ebéden vagy egy esti rendezvényen sem kell lemondani a szép öltönyökről.

A választás előtt nem árt megismerkedni a különböző szövetekkel, valamint végiggondolni, hogy milyen alkalomra kívánjuk felvenni az öltönyt. A nyári hónapokban különösen fontos, hogy egy öltöny kényelmes legyen, márpedig tízből kilenc férfinak a konfekciótól eltérő méret kell.

A kényelem minden vásárlónál elsődleges szempont. A legjobb nyári öltöny titka pedig a természetes anyagú viseletben rejlik. Minél természetesebb az anyag, annál jobban érzi magát benne a ruha tulajdonosa. Ezért nyáron is érdemes arra törekedni, hogy az öltözék könnyű és természetes legyen.

Üzletünkben mindenkinek segítünk kiválasztani a megfelelő darabokat, maximálisan figyelve a vásárló egyéniségére, illetve igényeire!

Anyagok tekintetében természetesen a vékony, jól szellőző darabokat szokták keresni ilyenkor. Jellemző különbség a téli kollekcióhoz képest, hogy előkerülnek a kizárólag lenből készült öltönyök, de a más anyagokból készülő ruhák is könnyebbé válnak. A len jellemzője, hogy könnyen gyűrődik, azonban ne ijedjünk meg ettől, hiszen ez az anyag sajátja, és egyáltalán nem ront a megjelenésen.

Népszerű szövet a vékony, 250 grammos gyapjú, amelyből a sötétebb árnyalatokat kedvelik az urak. A gyapjú mohairrel – egy matt hatású, nemes anyaggal – vegyített változatát is kedvelik, hiszen ebből szintén könnyű és nyáron is viselhető öltöny készíthető.

Színek

Színek tekintetében a bézs, földszín és a fehér kerül előtérbe, valamint a kék.

Az öltönyök nyári jellege leginkább a színekben mutatkozik meg, de a sötétebb darabok is töretlenül népszerűek. A színnel ugyanakkor ki lehet fejezni az alkalom komolyságát is, az üzleti szférában, rendezvényeken természetesen továbbra is a sötét dominál. Ezek közül is a teljesen egyszínűek a favoritok, illetőleg azok, amelyeken minimális minta van.

Az ing kérdése

A melegebb hónapokban az ingek közül is előkerülnek a természetes anyagúak. Íratlan szabály, de érdemes megjegyezni, hogy gyapjú öltönyhöz nem veszünk föl len inget.

Az üzleti életben a rövid ujjú ing viselése nem ajánlott. Amennyiben a hosszú ujjú ingben elviselhetetlennek érezzük a hőséget, stílusosabb inkább felhajtani azt.

A nyakkendők terén nincsen nagy különbség. Nyáron előtérbe kerülnek az élénkebb színek, például a sárga, a világoskék és a halványabb színek, mint pl. a bézs. A nyakkendővel kapcsolatos egyik legnagyobb hiba, hogy sokan rövid ujjú inghez veszik fel, erre érdemes odafigyelni.

sk_SKSlovenčina