fbpx

Mikor, mit vegyünk fel? – 3. rész

Cikksorozatunk utolsó részében szó lesz a férfi ingekről és nyakkendőkről, illetve az egyre népszerűbb party öltönyökről/zakókról sem felekdkezünk el.

Ing

Az ing kiválasztására is nagy hangsúlyt kell fektetni. Próbáljunk olyan inget választani, ami színben megegyezik partnerünk ruhájának színével! Ingek széles skálájából válogathatunk:

• Slim Line / karcsúsított fazonú
• Szmoking ing
• Dupla mandzsettás ing
• Szimpla mandzsettás ing
• Hosszított ujjú ing stb.

Nyakkendő

A hagyományos nyakkendőt elsősorban az üzlet világában részesítik előnyben, míg alkalmi öltözékhez, a francianyakkendő (plasztron), szmokinghoz a csokornyakkendő dukál! Mostanában egyre elterjedtebb a brokát mintás csokornyakkendő, melyet megegyező mintájú és színű mellénnyel vagy ugyanilyen anyagú nadrágtartóval viselnek.

Széles selyemöv

Helyettesíti a mellényt, ugyanakkor ugyanolyan színű mint a csokornyakkendő. Szmokinghoz viselik.

Hosszított zakó

A hosszított zakó fiatalos, modern és egy kicsit hosszabb, mint a hagyományos „normál” zakó. Az esküvői öltöny általában hosszított és színben harmonizál a menyasszonyi ruhával. Szín terén a friss tónusoktól egészen a sötét árnylatokig a teljes palettáról válogathatunk.

Party öltöny

A „business-öltöny” fiatalosabb változata, mely színben, formában, és részleteiben sokkal modernebb, elegánsabb. Fehér ing ajánlott hozzá, valamint csokornyakkendő, díszzsebkendő és természetesen ne feledkezzünk meg a mellényről sem, amit esetleg egy széles selyemövvel helyettesíthetünk.

Party zakó

Sok helyen és helyzetben ki lehet használni, például ünnepségeken, partikon, vagy egyszerű hétköznapokon.

hu_HUMagyar