fbpx

Hogyan öltözzünk fel állásinterjúra?

Ha személyes interjúra hívnak bennünket, ne feledjük, milyen jelentőséggel bír az „első benyomás”, hiszen néhány pillanat alatt kialakíthatnak rólunk pozitív vagy ugyanakkor negatív véleményt is. A szakmai tudás elengedhetetlen, de az öltözék is nagyon fontos szerepet kap, és nagyban befolyásolhatja a végeredményt.

A trendek jönnek-mennek, de a stílus örök marad. Itt nem érdemes kísérletezni, ezért néhány tanácsot érdemes megfogadnunk:

Az öltöny esetében maradjunk a tengerészkék, szürke, nyáron esetleg a világosbarna valamely árnyalatánál, attól függően, hogy mely színek a legelőnyösebbek számunkra. Ingeknél a kevesebb több elve alapján, egyszínű vagy hajszálcsíkos, illetve világos árnyalatot válasszunk.

A nyakkendő, melynek anyaga lehetőség szerint selyem legyen, az öltöny és/vagy az ing színvilágával megegyező legyen, így lehet harmonikus összhatást elérni. Cipőnek barna vagy fekete színűt válasszunk, ami minden esetben bőr legyen. Kevés szó esik a zoknikról, pedig ezzel könnyel el lehet rontani az összképet: színét illetően mindig a cipőhö vagy a nadrághoz passzoljon, hosszát úgy válasszuk meg, hogy ne engedje láttatni a lábunkat!

hu_HUMagyar