fbpx

Övvel vagy öv nélkül?

Milyen legyen az öv színe és a csat? Mikor kötelező viselni, és mikor van az, hogy még véletlenül sem szabad? Mind fontos kérdések, amilyenből a teljes megjelenésünket tekintve van néhány.

“Az összhatás a lényeg, egyfajta finom egymásra erősítés, ahogy egy festmény színvilágában együtt alkot teljes egészet az azonos színek különböző árnyalatvilága. Ahogy a fű zöldje és a fák lombkoronája között is lehetnek apró eltérések, miközben mégsem érzünk késztetést arra, hogy megkérdőjelezzük az összetartozásukat. A harmónia világunk egyik legszebb játéka, érdemes beletanulni.” (Brainel Mehandi)

Az öv karaktere számtalan lehetőséget kínál. Felületét tekintve minél kevésbé díszített, annál elegánsabb és formálisabb. A ruházat jellegéhez igazodjunk e téren. Ha a cipő egzotikus bőrből készül, – például kígyó vagy krokodil – nem kötelező, hogy az öv ugyanolyan legyen. Hasított bőr lábbeli esetén is viselhetünk például szövetből készült övet. Amire figyeljünk, az az, hogy színében kellemes összhangot alkosson a viselt cipővel. Szélességét tekintve, öltönyhöz 3-3,5 centiméteres változatot viseljünk, ne szélesebbet, de keskenyebbet se. Ami a csatot illeti, a klasszikus beakasztós változatot javasoljuk. Színe lehet réz, vagy króm. Azonban itt is felmerülhet a színek összjátéka az egyszerre viselt fém elemek vonatkozásában.

Övet viselni mindig kell, ha van övbújtató a nadrágon. Az más kérdés, hogy nem feltétlenül kell övbújtató minden nadrágra, főleg akkor nem, ha nem szeretnénk övet viselni. Van akinek ezt az alkata indokolja, mert a has jellege miatt a deréköv nem tud érdemi funkciót betölteni. Nekik a nadrágtartó viselése javasolt. Itt fontos megjegyezni, hogy a nadrágtartót kizárólag övbújtató nélküli nadrággal helyes viselni. De van olyan is, hogy valaki normál alkattal nem szeretne övet viselni. Ha az illető nem túlságosan magas, akkor még előnyös is lehet, hisz az öv nélkül viselt öltöny nyújtja az alakot, magasabbnak látszunk. Az már csak ráadás, hogy nem kell övre költeni. A legfontosabb kívánalom ez esetben is, hogy ne legyen övbújtató a nadrágon!

A probéma megoldása azonban egyszerűbb, mint gondolnánk: ha készítettjük az öltönyt, akkor csak jelezni kell, hogy övbújtató nélkül szeretnénk a nadrágot. Ilyenkor rendszerint a nadrág derekára oldalt elhelyezett csatos szűkítő pántok kerülnek. A nadrág elejének záródását különböző megoldásokból lehet kiválasztani attól függően, hogy mit preferálunk. Ami további teret nyit az önkifejezésnek. Ha tehetjük, éljük vele!

en_GBEnglish (UK)