fbpx

Férfi Méretre Készített Öltöny: A Legkisebbtől a Legnagyobbig

méretre készített férfiöltöny


Sokat hallani a ruházatunk “méretének” fontosságáról, és ez különösen igaz a férfiöltönyökre. Az öltönynek tökéletesen kell illeszkednie, hogy a viselője magabiztosan és elegánsan érezze magát. Azonban minden férfi testalkata és mérete egyedi, így néha nehéz megtalálni a megfelelő méretű készruhát. Ebben a cikkben felfedezzük a férfi méretre készített öltönyök világát, és megnézzük, milyen méretek állnak rendelkezésre a legkisebbtől a legnagyobbig.


A Legkisebb férfiöltöny méretek:
Kezdjük a legkisebb férfiöltöny méretekkel. Az extra kis vagy XS méretű öltönyök azoknak a férfiaknak felelnek meg, akik alacsonyak vagy vékony testalkatúak. Ezek a méretek általában kisebb mellbőséggel, rövidebb ujjhosszal rendelkeznek. Fontos, hogy az öltöny vállrésze is megfelelően illeszkedjen a testhez.

A Legkisebb férfiöltöny Méretek:
• Extra Kis (XS): Mellbőség: 84-88 cm, Derékbőség: 68-72 cm, Ujjhossz: 56-58 cm
• Kis (S): Mellbőség: 89-93 cm, Derékbőség: 73-77 cm, Ujjhossz: 59-61 c

Közepes férfiöltöny Méretek:
A következő méretkategória a közepes férfiöltöny méretek, amelyek a leggyakrabban elérhetők a boltokban és az online áruházakban. Ezek a méretek körülbelül a Small (S) és a Large (L) között helyezkednek el. A közepes méretű öltönyök általában átlagos testalkatú férfiaknak felelnek meg. Az ilyen öltönyök méretei között megtalálhatók a standard mellbőség, ujjhossz és derékbőség, amelyek általában a legtöbb embernek megfelelőek.
Közepes férfiöltöny Méretek:
• Közepes (M): Mellbőség: 94-98 cm, Derékbőség: 78-82 cm, Ujjhossz: 62-64 cm
• Nagy (L): Mellbőség: 99-103 cm, Derékbőség: 83-87 cm, Ujjhossz: 65-67 cm

Nagy férfiöltöny méretek:

Ha valaki nagyobb testalkattal rendelkezik, akkor az extra nagy vagy XL méretű öltönyöket kell keresni. Ezek a méretek nagyobb mellbőséggel, hosszabb ujjakkal rendelkeznek. Az extra nagy méretek célja az, hogy kényelmet és megfelelő illeszkedést biztosítsanak a nagyobb termetű férfiaknak.
Nagy férfiöltöny méretek:
• Extra Nagy (XL): Mellbőség: 104-108 cm, Derékbőség: 88-92 cm, Ujjhossz: 68-70 cm
• 2XL: Mellbőség: 109-113 cm, Derékbőség: 93-97 cm, Ujjhossz: 71-73 cm

Egyedi férfiöltöny méretek, 74-es mérettől:

Méretre készített öltönyök, ha a készruhák méretei nem felelnek meg tökéletesen vagy nem találunk a méretünkben kész férfi öltönyt. Valljuk be, nem rendelkezik mindenki átlagos testalkattal, így a kiszemelt öltöny stílusában és anyagában lehetséges, hogy az elképzeléseinknek megfelel, azonban nem biztos, hogy úgy illeszkedik a testalkatunkhoz, ahogy azt szeretnénk.

A méretre készített öltönyök esetében minden egyes méret egyedi lehet, és az egyén testalkatához és méreteihez igazodik. Szakértő szabó méretre vágja és varrja az öltönyt az ügyfél testalkata alapján. Ezzel biztosítva, hogy az öltöny tökéletesen illeszkedjen és kiemelje az egyén stílusát.
Egy öltöny tökéletes illeszkedése kulcsfontosságú a megjelenés és a stílus szempontjából. A megfelelő méret kiválasztása segít abban, hogy magabiztosan és elegánsan érezd magad az öltönyben, bármilyen alkalomról legyen is szó. Amennyiben ruhaszalonban foglalsz időpontot, mindamellett, hogy teljesen rád lesz szabva az öltöny, kiválaszthatod az anyagát, a színvilágot, a gombokat és egyéb kiegészítőkent, mint a cipő vagy a nyakkendő. 1 órán keresztül veled foglalkoznak a szalonban, felteheted felmerülő kérdéseidet az öltönnyel kapcsolatban és nem stresszes, időigényes öltöny keresgéléssel telnek a mindennapjaid. Komfortos környezetben, szakértők segítségével állíthatod össze egyedileg készített öltönyödet.


Amennyiben szeretnél ruhaszalonunkban időpontot foglalni öltöny készítésre, az alábbi linken megteheted:

Budapest:
https://fovarosioltonyhaz.hu/idopontfoglalas/

Győr:
www.gyorioltony.hu

Miskolc:
https://ruhaszalon-miskolc.hu/

További izgalmas készülődést kívánunk!

Így is ismerheti: vőlegény ruha, esküvői öltöny slim fit, bespoke öltöny, méretre szabott öltöny, egyedi öltöny készítés, méretre készített öltöny, méretre készített férfi öltöny, méretre szabott férfi öltöny, férfi öltöny méretre szabva, öltöny készítés, sportzakó, örömapa öltöny, nyári öltöny,

en_GBEnglish (UK)