fbpx

Egyszínű sportzakók

Egy jól szabott sportzakó minden úriember ruhatárában kincset ér. Sokan gondolják úgy, hogy egy mintás (kockás, csíkos) sportzakó sokkal karakteresebb, mint egy egyszínű darab, de amikor fel kell öltözködnünk, sokkal több fejfájást fog okozni, mint egy egyszínű társa.

A minták és színek bekorlátozzák, hogy milyen színű, mintázatú inget, nadrágot vagy egyéb kiegészítőket vehetünk fel hozzá. Ettől persze nem lesz „kevesebb” egy mintás zakó, de sokkal könnyebb a dolgunk, ha egy egyszínű darabot veszünk fel. Gondoljunk csak a sötétkék zakóra, ami egy alapdarab, vagy egy szürke, fekete, barna sportzakóra, és szemünk előtt meg is jelenik, mennyi mindent felvehetünk ezekhez a ruhadarabokhoz minden fejfájás nélkül.

Sok infografikát találhatunk arról, hogy milyen színű zakót milyen nadrággal lehet felvenni.

Nagyszerű választás az éjkék, sötétkék zakó. A tradícionális szürke nadrágos összeállítás néha elegánsabb, mint egy unalmas öltöny. Nem beszélve arról, hogy a „navy” az egyetlen, ami gyakorlatilag bármilyen nadrág színnel kombinálható.

A szürke és fekete zakók különös esete, hogy leggyakrabban egymás kiegészítői: fekete zakó szürke nadrággal, és fordítva, bár azért ennnél a két színnél is van lehetőség több más színekkel is kombinálni.

A barna zakó egy nagyon „hálás” darab, hiszen sokféle árnyalata létezik, és ezáltal rengeteg más színnel kombinálható.

És mi is az egyszínű zakók igazi nagy előnye? Ha mintás nadrágban, esetleg mellényben vagy más kiegészítőben gondolkodunk, nincs olyan darab, amihez ne találhatnánk egy jól harmonizáló egyszínű zakót!

en_GBEnglish (UK)