fbpx

Dresszkódok – Ön tudja mi mit jelent? – 2. rész

Ahol elvárt a formális megjelenés.

A “formális” viselet szinte mindenhol mást takar, ami biztos, hogy elegáns viseletet takar. Illetve fontos odafigyelni arra, hogy a nap különböző szakaszaiban eltérő viselet lehet az elvárt.

Formal

Férfiak 18 óra előtt, illetve után is hordhatnak sötét öltönyt és nyakkendőt, kivéve ha az eseményen fel van tüntetve, hogy „Black Tie Optional”, akkor délután 18 órát követően a „Black Tie” etikettet kell követni. A nők esetében 18 óra előtt elegáns ruhát jelent, kerülve a fényes vagy csillogó anyagokat, míg 18 órát követően estélyi, illetve koktélruha az elvárt.

Semi-Formal

18 óra előtt a letisztultabb elegáns megjelenés, utána inkább az ünnepélyes viselet az elvárás. Urak esetében napközben elvárt az öltöny viselete, este sötét öltöny és nyakkendő. Hölgyeknek 18 óra előtt elegáns ruha, este pedig koktélruha az alkalomhoz illő viselet.

Informal

A hétköznapi öltözet, azaz informális viselet esetében igazából nincs megkötés. Azonban ha egy különleges, nem mindennapi alkalom meghívóján szerepel ez vagy az eseményt este tartják, akkor hölgyeknek elvárt a hétköznapinál valamivel elegánsabb öltözet, míg a férfiaknak ing, nyakkendő, nadrág és zakó ajánlott.

Business Formal

Férfiaknál a „Semi-Formal” megjelenéssel azonos, nőknél szintén eleganciát jelöl, egyetlen megkötés, hogy a ruhájuk nem lehet kivágott.

hu_HUMagyar